Wie zijn wij?

Als 18-jarige jongen is Sjaak Janssen begonnen met mollenbestrijding. Dit omdat er veel vraag naar was van de boeren in zijn eigen dorp Rimburg.
Hij besloot om een cursus te gaan volgen om de mensen van het mollen probleem af te helpen of in ieder geval te verbeteren.
Hoe meer mensen hij hielp, hoe meer aanvragen hij kreeg. Dit groeide uit tot vrijwel alle soorten ongedierte.

Nooit had Sjaak gedacht dat hij ooit een carrière zou gaan maken als ongediertebestrijder, maar uiteindelijk werd het een uit de hand gelopen hobby en heeft Sjaak zich in 1992 officieel laten inschrijven als onderneming: Sjaak Janssen Dierplagen Preventie Limburg B.V.
Het doel wat hij van begin af aan voor ogen heeft gehouden is om een snelle, goede service te leveren aan klanten en altijd eerlijk advies te geven.

In 1993 is hij gestart met het volgen van opleidingen bij het KAD (voormalig SVO) om erkende ongediertebestrijder te worden. Alles heeft Sjaak met succes behaald.

Door de ervaring wat Sjaak had opgedaan, besloot hij een aantal jaren later zich ook met rioolwerkzaamheden bezig te houden. Dit omdat hier veel vraag naar was en ratten vaak gepaard gaan met rioleringen.
Sjaak wilde de klanten 1 bedrijf aanbieden, zodat klanten alles met 1 bedrijf konden regelen en niet voor alles iemand anders moesten bellen. Zodoende startte hij ‘Sjaak Janssen Riooltechniek Limburg B.V.’ op.

In 2017 werd dan eindelijk al het harde werken beloond! Sjaak Janssen was de allereerste in Limburg die het VIP*-certificaat had behaald. Ook het IPM-certificaat had hij behaald.
Dit was een zeer grote mijlpaal is zijn carrière wat hem ook meer bekendheid bracht. Natuurlijk had dit ook een keerzijde, want door de grote vraag naar ongediertebestrijding is Sjaak in eigen beheer gestopt met de rioolwerkzaamheden.
Wel heeft hij zich gespecialiseerd in rattenonderzoeken met camera inspecties.

In de loop der jaren is Sjaak cursussen en opleidingen blijven volgen om bij te blijven met de nieuwste technieken, werkwijze, etc.

hhh

* Het VIP-keurmerk is een door het KAD ontwikkelde kwaliteitsnorm voor de uitvoering van plaagdierbeheersing.
De norm is erop gericht dat de werkzaamheden worden uitgevoerd in lijn met de principes van IPM.
Dit alles houdt onder andere in dat Sjaak Janssen mag bestrijden met vergiftigd lokaas in buitengebieden.

KAD “Kennis- en Adviescentrum Dierplagen”
VIP “Verantwoord Integraal Plaagdierbeheer”
IPM “Integrated Pest Management”